ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisinden Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Semineri

ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisi fikri sınai haklar ve sözleşme yönetimi program yöneticisi Avukat İdil Buse Kök ile uzmanlar Yusuf Dudu ve Ceren Aslan tarafından DTS-4 öğrencilerine fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Ve Ticarileşme konulu seminer verildi. Seminerde fikri ve sınai haklar, fikir ve sanat eserleri, sınai mülkiyet hakları, marka, buluş, patent, faydalı model ve tasarım konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca bu yıl yürürlüğe giren 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu hakkında da katılımcılara bilgi verildi ve yeni kanun ile ticarileşme ve patent süreçlerindeki yenilikler katılımcılarla paylaşıldı. Endüstrinin getirdiği problemlere yenilikçi bakış açılarıyla çözümler üreten öğrenciler için çok faydalı bilgiler içeren seminer, ilgiyle izlendi.

Post Media Link

wwwtdi